Фото: Офіс президента

Війна України з Росією: Шольц звернувся до Китаю

Китай повинен активніше застосовувати свій вплив на Російську Федерацію, щоб змінити хід війни в Україні. Ця війна не повинна стати замороженим конфліктом.

Таку заяву зробив німецький канцлер Олаф Шольц, пише видання SkyNews.

Шольц жорстко висловився 20 червня у Берліні після переговорів з прем'єр-міністром Китаю Лі Цяном. Він наголосив, що Пекін не повинен постачати зброю Росії, а війна в Україні не має стати замороженим конфліктом.

Представник Китаю заявив, що хоче виступати як мирний перемовник між Росією та Україною. Проте на Заході є підозри щодо допомоги, яку Пекін надає Кремлю.

Згідно з оприлюдненими документами Пентагона, в якийсь момент Китай погодився таємно передати росіянам зброю для війни в Україні.

Нагадаємо, президент США Джо Байден позитивно оцінив результати дводенного візиту держсекретаря Ентоні Блінкена до Китаю. Він заявив про прогрес у відновленні американсько-китайських відносин.

Раніше повідомлялось, що Байден хоче зустрітися з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Ця зустріч може відбутися у найближчі кілька місяців. Також ми писали про візит Блінкена в Китай і чому про війну в Україні майже нічого не було сказано.

Відомо, що Україна готова прийняти Китай як посередника в мирних переговорах щодо завершення війни. Проте це можливо лише в тому випадку, якщо Пекін зможе змусити Росію вийти з усіх захоплених нею територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 17:34