Фото: Міністерство оборони України

Військова допомога та ситуація на фронті: Умєров провів розмову з очільником міноборони Бельгії

У понеділок, 22 січня, міністр оборони України Рустем Умєров провів телефонну розмову з бельгійським колегою Людівіном Дедондером. Сторони обговорили ситуацію на фронті та військову допомогу Києву.

Про це Умєров повідомив у соцмережі X.

"Відбулася продуктивна телефонна розмова з міністром оборони Бельгії Людівін Дедондер. Обговорили останні події на передовій і перспективи оборонного співробітництва між нашими країнами", — йдеться у повідомленні Умєрова.

Міністр також висловив подяку Бельгії за лідерство в коаліції з нарощування потенціалу військово-промислового комплексу, а особливо за участь у програмі підготовки пілотів.

"Високо ціную незмінну підтримку, яку Бельгія надає Україні", — написав Умєров.

Посадовець повідомив, що Бельгія надасть Україні 611 мільйонів євро військової допомоги у 2024 році та "має довгострокові зобов'язання щодо підтримки модернізації наших оборонних сил".

Нагадаємо, на початку січня з'явилась інформація, що Бельгія відправить два двомісні винищувачі F-16 і близько п'ятдесяти осіб до Данії для навчань українських пілотів. Літаки розмістять на данській авіабазі Скідструп із березня по вересень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 17:37