Винищувач F-16. Джерело: бельгійські ЗМІ

Бельгія надасть винищувачі F-16 для українських пілотів: де відбуватимуться навчання

Бельгія відправить два двомісні винищувачі F-16 і близько п'ятдесяти осіб до Данії для навчань українських пілотів. Літаки розмістять на данській авіабазі Скідструп із березня по вересень.

Про це повідомив RTBF із посиланням на заяву представника Міноборони Бельгії.

Навчання включатиме тренування не лише пілотів, але й українських техніків і планувальників місій. Ці навчання є бельгійською участю в "коаліції F-16", утвореній 13 країнами за керівної ролі Данії, Нідерландів і США.

Мета коаліції — забезпечити українські військово-повітряні сили багатофункціональними одномісними та двомісними винищувачами цього типу старої моделі, побудованими 1980-1990 років, а також підготувати кваліфікований льотний і наземний склад для їх використання.

Навчання українських пілотів проходитиме в Румунії, Данії, США та Великій Британії, де шестеро з них незадовго до Різдва пройшли базову підготовку, включно з курсами англійської мови.

Напередодні Норвегія оголосила про відправлення двох F-16 для навчання українських пілотів на данську військово-повітряну базу Скрідструп. Наприкінці грудня свою активну участь у місії підтвердили Нідерланди та Франція.

Нагадаємо, нещодавно речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Сили оборони покладають великі сподівання на американські винищувачі F-16, які мають передати союзники. Літаки володіють широким спектром озброєння, завдяки чому їх можна застосовувати на різних відтинках фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 17:31