Скріншот із відео

Військові "Асгард" звинуватили радника Павлюка в приниженні бійців: командувач відреагував

Днями бійця підрозділу "Асгард" звинуватили координатора проекту "ОЧІ" Олександра Дмітрієва на прізвисько "Тихоход", який також є радником командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка, у принижуванні бійців та втручанні в роботу підрозділу.

Таку заяву військовослужбовці оприлюднили на сторінці "Асгарду" у Facebook.

"Окрім зовнішнього ворога, на жаль, маємо внутрішнього. Внутрішнім ворогом вважаємо того, хто своїми усвідомленими діями віддаляє перемогу, шкодить силам оборони. Олександр Дмітрієв, на прізвисько "Тихоход", — йдеться у повідомленні.

Так, воїни запевняють, що Дмітрієв без належних повноважень втручався у роботу військових, віддавав незаконні накази та погрожував військовим. За їх словами, "Тихоход" погрожував "ламати через коліно" та принижував їхню гідність.

На підтвердження своїх слів бійці підрозділу "Асгард" оприлюднили аудіозапис на якому нібито говорить Олександр Дмітрієв. На записі чутно, як Дмітрієв розмовляє з одним із військових про бойовий наказ, використовуючи при цьому нецензурну лексику та погрози.

УВАГА! На відео присутня нецензурна лексика!

Відтак, бійці "Асгард" закликали вище військове командування втрутитися у ситуацію та розібратися в інциденті.

"Схоже на те, що досвід Колі Катлєти (Миколи Тищенка, — ред.) їх нічому не вчить. Ми поважаємо вище командування та довіряємо йому. Тому просимо втрутитись у ситуацію, а від Тихохода вимагаємо публічних вибачень", — заявили в підрозділі.

Реакція командувача Сухопутних військ ЗСУ

Командувач Сухопутних військ генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що за заявою бійців "Асгард" вже розпочато службове розслідування. 

"З метою встановлення реальних фактів та обставин, надання належної правової оцінки щодо подій, про які повідомила група Asgard на власних ресурсах в соціальних мережах, мною ініційовано проведення службового розслідування Військовою службою правопорядку у Збройних Силах України", — йдеться в повідомленні.

Павлюк пообіцяв, що всі висновки та рішення щодо цього інциденту будуть представлені публічно.

"Доводжу до всіх сторін, що справедливість буде забезпечена у повній відповідності до норм чинного законодавства", — резюмував Павлюк.

Нагадаємо, раніше в Україні спалахнув скандал через неякісні консерви, які поставили українським бійцям. Зокрема, одна з лабораторій Міністерства оборони схвалила поставку для Збройних сил України майже 11 тисяч бляшанок тушкованої свинини, яка є непридатною до вживання. Зокрема, замість м’яса консерви наповнили сумішшю сухожиль, шкіри й жирової тканини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.10.2024 20:13