Фото: росЗМІ

Військові повідомляють про загрозу з Чорного моря: Росія вивела туди ракетоносії

Станом на ранок 6 серпня Російська Федерація вивела у Чорне море два носії "Калібрів". Україну можуть атакувати до восьми ракет.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України.

За даними військових, у Чорному морі перебувають два ворожі кораблі, з яких два є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до восьми ракет. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні. У Середземному морі два ворожі кораблі, з яких один є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 16 ракет.

"За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря шість суден, з них три продовжили рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — дев'ять суден, з них жоден не рухався з протоки Босфор", — додали у ВМС.

Росія вивела 6 серпня у Чорне море ракетоносії "Калібрів"

Інфографіка: ВМС України

Варто зазначити, що ввечері 5 серпня ворог завдав ракетного удару в напрямку Києва та передмістя. Рашисти гатили по столиці балістичними ракетами. Ворог для атаки на Київ та область застосував балістичне озброєння на кшталт "Іскандер-М" чи північнокорейської ракети KN-23.

Нагадаємо, 5 серпня російські терористи атакували Херсонщину. Внаслідок ворожого обстрілу загинула жінка та поранено двох чоловіків.

Також у ніч на 5 серпня російські окупанти атакували територію України ударними безпілотниками типу Shahed. Силам оборони вдалось збити 24 ворожих об'єктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2024 07:02