Фото: Міхаель Гісс. Джерело – Бертольд Фабрициус

Військовий закликав Німеччину готуватись до війни через п'ять років

Щоб запобігти нападу Росії на територію НАТО, Німеччина має бути готова до війни. При цьому важливу роль у конфлікті має зіграти найбільший морський порт країни.

Таку заяву зробив Міхаель Гісс, командувач регіонального командування Бундесверу в Гамбурзі, пише Die Welt.

За даними джерела, після нападу Росії на Україну в лютому 2022 року Бундесвер у березні 2023 року розпочав розробку "Німецького оперативного плану" — перша версія секретного документа обсягом близько 1000 сторінок доступна з березня 2024 року. У рамках стратегії НАТО Німеччина має стати здатною до війни та оборони. В цей час 16 федеральних земель вносять свої власні сценарії та обставини до базових даних федерального уряду та Бундесверу для оперативного плану Німеччини.

Як зазначає видання, у Гамбурзі основна увага приділяється питанню, яку роль має відігравати найбільший морський порт Німеччини у разі напруженості чи війни. 

"У Німеччині після закінчення Холодної війни та поділу Німеччини, ми, перш за все, хотіли насолоджуватися "дивідендами світу" протягом 30 років і, як кажуть, "оточувалися друзями". У Німеччині ми в наші дні все ще далекі від сприйняття зовнішньої небезпеки — зовсім інший, ніж, наприклад, люди у країнах Балтії чи Польщі. Але мій внутрішній солдатський годинник працює і каже мені, що через п'ять років нам доведеться бути достатньо соціально стійкими, щоб протистояти зовнішній військовій загрозі", — сказав Гісс.

Військовий також наголосив, що вся Німеччина має бути готова до війни, адже це найважливіше спільне завдання для політики, Бундесверу, бізнесу та суспільства у найширшому сенсі. 

"Йдеться також про критичну інфраструктуру, особливо в Гамбурзі, а також про функцію порту для функціонування альянсу та підтримки НАТО. Через своє географічне розташування в Європі Німеччина є місцем проведення маршу, країною, через яку підрозділи НАТО маршують до східного флангу. Певну роль у цьому, звісно, ​​відіграє найбільший німецький морський порт", — сказав він.

Нагадаємо, речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт заявив, що рішення США розмістити на території Німеччини ракети великої та середньої дальності послужить винятково для стримування агресивної поведінки Росії. Її погрози у зв’язку з цим не є новими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.08.2024 16:39