Фото: ДБР

Вимагали хабарі з лабораторій ринків: на Волині судитимуть двох посадовців Держпродспоживслужби (фото)

Працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування щодо керівника одного з управлінь Держпродспоживслужби у Волинській області та його спільника — головного спеціаліста служби. Вони вимагали хабарі з лабораторій ринків регіону.

Про це повідомляє Бюро у своєму Telegram-каналі.

За даними ДБР, керівник управління вимагав хабарі від працівників місцевих лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках. Зокрема, лише з однієї лабораторії у місті Ковель керівник управління за роботу без перевірок просив щомісячну плату у сумі $400.

У разі відмови фігурант погрожував влаштувати перевірки, за результатами яких лікар лабораторії міг не лише отримати догану, а й позбутися роботи. До вибивання грошей посадовець залучив головного спеціаліста одного з відділів управління, який мав забирати "абонплату".

"Під час передачі чергового траншу у сумі 1200 доларів США його затримали працівники ДБР спільно з Нацполіцією та СБУ", — йдеться у повідомленні Бюро.

За матеріалами ДБР судитимуть двох посадовців Держпродспоживслужби, які вимагали хабарі з лабораторій ринків Волині

Фото: ДБР

Нагадаємо, у лютому правоохоронці затримали посадовця Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Волинській області, якого підозрювали у систематичному вимаганні хабарів за невтручання в роботу лабораторій на ринках області.

Також на Волині на хабарі погорів начальник сектору одного з правоохоронних органів. Він вимагав від підприємця п'ять тисяч доларів за приховування сумнівної оборудки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.08.2024 15:44