Фото: Павло Музичук. Джерело – Олексій Арунян, "Ґрати"

Виправдовував агресію РФ: скандальний нардеп вніс заставу за попа Московського патріархату

За монаха Києво-Печерської Лаври ієродиякона Української православної церкви Московського патріархату Павла Музичука, затриманого Службою безпеки України за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної російської агресії проти України, внесено заставу. Це зробив позафракційний народний депутат Артем Дмитрук.

Про це сам Дмитрук повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Заставу внесено", — написав нардеп, відповівши на власний пост про обрання запобіжного заходу московському попу.

Що відомо про справу Павла Музичука

За версією слідства, монах виправдовував дії Росії у приватному листуванні в Telegram. Він писав співрозмовникам, що "росіяни все одно переможуть" і називав українських захисників заводу "Азовсталь" у Маріуполі "упирями". Сам ієродиякон заперечує провину та вважає, що його "переслідують за участь у протестах проти вигнання УПЦ МП із Лаври".

Також за даними слідства, монах причетний до організації масових провокацій у Києво-Печерській лаврі навесні 2023 року. Під виглядом "акцій протесту" клірик сподівався максимально розхитати суспільно-політичну обстановку у Києві.

Служба безпеки України 9 лютого оголосила йому підозру щодо виправдання російської агресії та героїзації російських військових. Своєю чергою Солом’янський районний суд Києва 13 лютого призначив заставу Музичуку у розмірі 121 тисячі гривень.

Нагадаємо, настоятель храму Дніпропетровської єпархії УПЦ МП, який підтримував війну Росії проти України, отримав п'ять років за ґратами. У розмовах з місцевими протоієрей наголошував, що чекає на захоплення регіону російськими окупантами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.02.2024 20:44