Фото: соцмережі

Виправдовує збройну агресію РФ: проросійського блогера-мільйонника заочно засудили до 15 років позбавлення волі

В Україні до 15 років позбавлення волі заочно засуджено проросійського блогера-мільйонника. Він виправдовує збройну агресію Росії та розповсюджує антиукраїнську пропаганду.

Про це повідомили в прес-службі Офісу генерального прокурора.

"За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури проросійського блогера і пропагандиста заочно засуджено до 15 років з конфіскацією майна", — йдеться у повідомленні.

Громадянин України у 2014 році виїхав на територію агресора. Там швидко зробив кар’єру блогера-мільйонника шляхом своєї співпраці із російськими спецслужбами. Він створив YouTube-канал, де розповсюджував матеріали із закликами до насильницької зміни державної влади та зміни меж території України. Також він поширював цю інформацію у Telegram-каналі.

"У своїх авторських програмах він дискредитує Збройні Сили України, "обґрунтовує" необхідність зміни конституційного ладу та меж території України, "легітимізує" терористичні організації "ЛНР" та "ДНР", а також окуповані українські території", — заявили в Офісі генпрокурора.

Фото: Вінницька обласна прокуратура

Фото: Вінницька обласна прокуратура

У прес-центрі Служби безпеки України проінформували, що йдеться про проросійського блогера Юрія Подоляка родом із Сум. Пропагандист переховується в Росії та називає себе "головним спікером" у війні проти України. 

У СБУ додали, що він причетний до коригування масованих ракетно-артилерійських ворожих атак на Миколаївщину. На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на початку грудня в Одесі відбувся суд над китайським блогером, який знімав роботу української протиповітряної оборони і потім викладав відео на власному YouTube-каналі. Його засудили на п'ять років позбавлення волі, але звільнили від відбуття покарання з іспитовим строком на один рік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.02.2024 21:15