Фото: ТАСС

Вірменія з Азербайджаном говоритимуть про мир в Ірані, — ЗМІ

У столиці Ірану відбудеться зустріч представників Вірменії та Азербайджану, під час якої обговорять прогрес в досягненні мирної угоди. Попередньо у Тегеран має прибути глава МЗС Росії Сергій Лавров.

Про це повідомляє ReutersЗа даними видання, міністри закордонних справ Ірану і Туреччини зустрінуться зі своїми колегами з Азербайджану та Вірменії в Тегерані у понеділок, 23 жовтня, щоб обговорити прогрес у досягненні мирної угоди між двома південнокавказькими сусідами.

Згідно з наявною інформацією, на зустрічі також буде присутній міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров.

Раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян під час виступу в Європейському парламенті заявив, що між Вірменією та Азербайджаном може бути підписаний мирний договір вже до кінця 2023 року. Країни готові врегулювати відносини.

Згодом державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен повідомив невеликій групі американських законодавців, що Азербайджан може найближчим часом вторгнутися до Вірменії. У цій заяві він посилався на слова двох людей, знайомих з ситуацією у регіоні.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ Росії висловило протест послу Вірменії Вагаршаку Арутюняну нібито через "недружні кроки" Єревану. Це сталося після того, як Вірменія вирішила ратифікувати Римський статут та провести спільні військові навчання зі Сполученими Штатами Америки. Президент Вірменії Ваагн Хачатрян підписав закон про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.10.2023 07:27