Фото: defense.gov

Високопоставлений генерал США оцінив готовність ЗСУ до контрнаступу

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі вважає, що українські війська "дуже добре підготовлені" до майбутнього контрнаступу проти Росії. Таку заяву високопоставлений генерал зробив у понеділок, 5 червня.

Про це пише CNN.

Попри високу готовність Збройних сил України, Міллі вважає, що ще надто рано говорити про результати контрнаступу.

"Вони (українці, — ред.) перебувають у війні, яка є загрозою для існування самої України та має більше значення для решти світу — для Європи, насправді для Сполучених Штатів, але також і для всього світу", — сказав Марк Міллі.

Водночас він застеріг, що вторгнення в Білгородську область Росії, які здійснюють російські добровольчі угруповання, можуть призвести до ескалації війни, і США "дуже-дуже уважно" за цим стежать.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 3 червня заявив, що Збройні сили  України готові до активних наступальних операцій. Наша держава ще не отримала повний обсяг необхідного озброєння, тому ЗСУ доведеться атакувати наявними засобами.

Крім того, за даними The Washington Post, Збройні сили України розпочали розмінування територій перед наступальними операціями. Сапери виходять в поля і непомітно знімають міни.

У Міністерстві оборони України заявив, що не оголошуватимуть дату початку контрнаступальних дій на фронті. Радник Президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван вважає, що український контрнаступ буде успішним. У Сполучених штатах вважають, що він призведе до повернення окупованих територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 16:17