Фото із соцмереж / ілюстративне

Виявили корупційні ризики: у комітеті Ради ухвалили рішення щодо законопроекту про мобілізацію

У Комітеті Верховної Ради з питань антикорупційної політики забракували законопроект про мобілізацію, зареєстрований за номером 10378. У документі виявили можливі корупційні ризики, а це означає, що народні обранці не розглядатимуть його у нинішньому вигляді.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

"Щойно антикорупційний комітет Ради визнав урядовий законопроект про мобілізацію корупційних ризиків", — йдеться у повідомленні нардепа.

Своєю чергою заступниця голови комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики, нардепка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук попереджала, що законопроект про мобілізацію №10378 не буде ухвалений в його оригінальному варіанті.

"В оригінальному вигляді законопроект не голосуватиметься і прийматиметься. Є зауваження від уповноваженого з прав людини. Також є певні занепокоєння, щоб не було корупційних норм. Все має бути зрозумілим і справедливим чином", — заявляла Кравчук.

Нагадаємо, раніше нардеп від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки закінчив слухання щодо законопроекту стосовно мобілізації. Однак остаточне рішення про долю цього документу планують ухвалити цього тижня.

Раніше повідомлялось, що народні депутати від партії "Слуга народу" отримали рекомендації щодо необхідності уникати коментарів стосовно внесеного до Верховної Ради законопроекту про мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 17:38