Федір Веніславський. Джерело: Ukraine Media Center

"Є дискусійні норми": законопроект про мобілізацію можуть відправити на доопрацювання до Кабміну

У суботу, 6 січня, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки закінчив слухання щодо законопроекту стосовно мобілізації. Однак остаточне рішення про долю цього документу планують ухвалити наступного тижня.

Про це повідомив "РБК-Україна" з посиланням на коментар члена комітету Федора Веніславського.

"Для того, щоби ми ухвалили рішення, потрібно, аби цей документ розглянув також комітет з антикорупційної політики та надав свої висновки", — зазначив він.

За його словами, є дві опції — або повернути Кабміну на доопрацювання, або ухвалити проект за основу та далі працювати над ним у Верховній Раді до другого читання, що малоймовірно.

"Є низка дискусійних норм, які не схвалюють члени комітету", — пояснив народний депутат.

Він уточнив, що найбільші дискусії в комітеті викликали норми щодо людей з інвалідністю третьої групи, щодо дискреції органів (наприклад, керівники військових адміністрацій мають не зовсім юридично чітко визначені повноваження), щодо обмежень та покарань за неявку до територіальних центрів комплектування та внесення в реєстр боржників за рішенням керівника ТЦК. Крім того, є дискусії й щодо норми про електронні оповіщення.

Нагадаємо, раніше полковник Служби безпеки України, секретар оборонного парламентського комітету Роман Костенко розповідав, що міністр оборони Рустем Умєров, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки наголосили на необхідності удосконалення політики мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.01.2024 17:37