Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Візит Зеленського у США: президент двічі зустрінеться з Байденом і відвідає Капітолій

Президент України Володимир Зеленський за два дні двічі зустрінеться з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом. Перемовини відбудуться цього тижня.

Про це повідомив речник президента України Сергій Никифоров в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" й агенція Reuters.

Никифоров зазначив, що головна мета візиту Зеленського до США — передати Байдену та кандидатам у президенти США Дональду Трампу та Камалі Гарріс план перемоги України.

"Відбудеться завтра зустріч у президента з президентом США, коротка зустріч на полях ООН. І розгорнута зустріч, велика, відбудеться післязавтра, 26 числа. Ось від цих подій ми очікуємо найбільше результатів", — наголосив він.

За його словами, наразі відбуваються двосторонні зустрічі з партнерами на полях Генасамблеї ООН. Контакти відбуваються на всіх рівнях.

Також Никифоров зауважив, що президент Зеленський зустрічався з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Вона проходила у форматі тет-а-тет, навіть без перекладачів. Тому детальної інформації про їхню зустріч немає.

При цьому сьогодні Зеленський провів коротку зустріч із прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні. Обговорювали питання щодо відновлення України. Також український лідер мав зустріч з очільником данського уряду Метте Фредеріксен, вони обговорювали інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс.

За інформацією Reuters, президент України в межах візиту до США ще відвідає Капітолій США в четвер. Там у нього запланована низка зустрічей, зокрема, із законодавцями від Демократичної та Республіканської партій. Про що саме будуть говорити під час зустрічей — не уточнюється.

Нагадаємо, сьогодні під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що запрошення України в НАТО з чітким баченням кроків присутнє у плані перемоги президента Володимира Зеленського. Це повинно забезпечити справедливий і тривалий мир.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.09.2024 22:16