Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Визнання втечі з Криму: Чорноморський флот Росії "змінив прописку"

Чорноморський флот Російської Федерації вирішив покинути Крим. Основна причина такого кроку — рашистські кораблі постійно "турбують" безпілотники Збройних сил України.

Про це заявив російський сенатор Дмитро Рогозін — його цитує інформаційний ресурс "Медуза". Зокрема, політик заявив, що Чорноморський флот "змінив прописку" через безпілотники ЗСУ.

"Чорноморський флот був змушений змінити, по суті справи, свою прописку, через те, що наші великі кораблі стали просто великими мішенями для безекіпажних катерів противника", — зазначив Рогозін.

До речі, ще в липні речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук повідомляв, що Росія вивела з окупованого Криму всі сторожеві кораблі свого Чорноморського флоту.

Саме тоді розпочалися розмови про те, що винищувачі F-16 з відповідним озброєнням зможуть відтіснити російські військові літаки. За деякими оцінками, після цього північно-західна частина Чорного моря, особливо коридор для цивільних судів, буде практично на 100% захищена.

Раніше українські військові також інформували, що фактично флот країни-агресорки Росії більше не має впливу на перебіг бойових дій в Україні.

Нагадаємо, британська розвідка повідомляла, що масштабні стратегічні навчання російського флоту "Океан-24", які проходили з 10 по 16 вересня, ймовірно, стали спробою продемонструвати потенціал і спроможність, попри війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.10.2024 16:59