Фото: СБУ

Влаштовував провокації у Лаврі: СБУ повідомила про підозру прокремлівському тіктокеру

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському тіктокеру. Він влаштовував провокації у Києво-Печерській лаврі.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що Служба безпеки нейтралізувала у столиці України підривну діяльність ще одного проросійського блогера, який поширював наративи Кремля. Зловмисником виявився 46-річний мешканець столиці. На власній сторінці у соцмережі TikTok він розміщував дописи, в яких заперечував збройну агресію Російської Федерації та дискредитував військово-політичне керівництво України.

За даними СБУ, фігурант також брав активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня поточного року. Тоді він публічно підбурював людей чинити спротив законним діям представників влади та правоохоронців.

"Крім того, він безпідставно звинувачував українських захисників у розв’язанні війни", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, під час обшуку за адресою проживання зловмисника виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон з доказами незаконної діяльності.

"Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників)", — пише СБУ.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

"Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури", — додали у відомстві.

Нагадаємо, спеціальна комісія Мінкульту, яка працює на території Києво-Печерської лаври, зафіксувала жахливий стан деяких приміщень святині. Один із корпусів опечатали, слідчі почали проводити процесуальні дії. 

Міністр Олександр Ткаченко заявив, що на території лаври є ще одне приміщення, яке належить заповіднику. Представники Української православної церкви Московського патріархату не пускають до нього спецкомісію Мінкульту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.05.2023 12:49