ВМС США розроблять концепцію застосування великих надводних роботів

03 СІЧНЯ 2020 15:38

ВМС США найближчим часом сформують робочу групу, яка повинна буде розробити концепцію застосування на флоті середніх і великих надводних роботів.

Як повідомляє Defense News, перші напрацювання група повинна буде представити вже в лютому поточного року, а остаточний варіант концепції повинен бути готовий у вересні.

Раніше Конгрес США схвалив проект військового бюджету на 2020 фінансовий рік, який передбачає фінансування проекту розробки і закупівлю для ВМС США двох надводних роботів великої тоннажності.

При цьому конгресмени заборонили військовим оснащувати ці апарати вертикальними пусковими ракетними установками.

Концепція застосування надводних роботів, розробка якої почнеться найближчим часом, повинна передбачати можливість інтеграції таких апаратів в авіаносні і експедиційні ударні групи.

Попередньо передбачається, що середні надводні роботи будуть використовуватися для розвідки і спостереження, в той час як основним завданням великих роботів стане нанесення ударів по суші.

На початку минулого року стало відомо, що ВМС США планують поповнити свій флот надводними роботами чотирьох різних класів: великими надводними робо-кораблями з важкими розвідувальними системами і озброєнням, середніми роботами з розвідувальними системами і обладнанням радіоелектронної боротьби, малими - з системами постановки хв і ретрансляційним обладнанням і мініатюрними безпілотниками.

Технології, 03.01.2020 15:38