Фото: Степан Головко / соцмережі

Воїну "Азову", який перебуває у російському полоні майже два роки, прийшла повістка з ТЦК (фото)

Старшому сержанту полку "Азов" Національної гвардії Степану Головку, який воював у Маріуполі, та вже 21 місяць перебуває в полоні, прийшла повістка із Салтівського військкомату.

Про це у Facebook повідомила дружина військового Ганна Байда, яка сама служить у Третій окремій штурмовій бригаді.

"Полон підтверджено всіма державними установами, а Салтівський РТЦК та СП приносить повістку з вимогою з’явитися сьогодні, 15.02.2022 р., до них. Цікаво, штраф в сумі 5100 гривень випишуть?" — питає жінка військового.

Полоненому "азовцю" Степану Головку прийшла повістка з ТЦК

Фото: Facebook-сторінка Ганни Байди

Що відомо про бійця "Азову" Степана Головка

За словами дружини воїна, Степан у 2014 році був добровольцем в лавах підрозділу "Чорні чоловічки", після чого офіційно оформлений в батальйоні "Азов" та пізніше в ОЗСП "Азов" в.ч. 3057 Нацгвардії. Він офіційно брав участь в бойових діях з 5 травня 2014 року. У 2014 році визволяв Маріуполь, брав участь в Павлопіль-Широкінській наступальній операції, в боях за Іловайськ та Мар'їнку. 

Степан Головко учасник бойових дій, який повернувся на службу в листопаді 2021 року, підписавши контракт з ОЗСП "Азов" в.ч. 3057 НГУ. За наказом вийшов в полон 17 травня 2022 року — 640 днів тому. Ганна Байда наголошує, що полон підтверджено всіма необхідними державними установами — в.ч. 3057 НГУ, Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, СБУ. Також нею були написані відповідні заяви до поліції, а полон також підтверджено Міжнародним комітетом Червоного Хреста та країною-агресором.

Нагадаємо, 31 січня, Україна провела масштабний обмін полоненими із Росією. Наша держава повернула з російського полону 207 військових та цивільних українців.

Також 8 лютого Україна провела черговий обмін полоненими із державою-терористкою. Додому вдалося повернути ще 100 українських воїнів.

Зауважимо, раніше командир бригади "Азов" Денис Прокопенко з позивним "Редіс" заявляв, що у полоні Російської Федерації продовжують залишатися 900 захисників Маріуполя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2024 19:55