Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Стежать за своїми господарями: вчені зробили цікаве відкриття про котів

Японські науковці встановили, що коти постійно спостерігають за людьми. Чотирилапі використовують різноманітні підказки, такі як голоси чи звуки, щоб визначати, де саме в будинку перебуває їхній господар.

Як повідомляє видання IGN, у ході експерименту, який призвів до таких висновків, дослідники записали голоси власників котів, які кликали своїх домашніх тварин, а також інші звуки, схожі на голоси незнайомців та інших котів.

Так, згодом вчені спостерігали за реакцією кішок під час відтворення таких звуків. Дослідники наголошують, що домашні улюбленці були найбільше здивовані, почувши голос господаря. Здивування посилювалося тим, що вони вже бачили, як господар вийшов з кімнати, тому почути знайомий голос було неочікувано для котів. Науковці зауважують, що несподівана реакція кота означає, що тварина створює уявну карту того, де постійно перебувають їхні господарі.

"Результати показали, що коти були здивовані, коли їхній господар був "телепортований" у нове, несподіване для них місце, але вони не реагували таким же чином на інші звуки", — зазначили автори дослідження.

Отже, вчені можуть з упевненістю стверджувати, що відповідні результати свідчать про те, що коти зберігають уявлення про свого власника, якого вони не бачать, та визначають його розташування за голосом.

Нагадаємо, раніше американські вчені встановили, що більшість ссавців мають цикл сну, подібний до людського. Тож собаки та інші домашні тварини, як і люди, схильні бачити сновидіння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 15.09.2024 02:37