Фото: Чернівецька ОВА

Ворог зранку поцілив по Чернівецькій області: в ОВА оприлюднили наслідки атаки (фото)

Під час ранкової атаки 29 березня російські загарбники намагалися уразити Дністровську гідроелектростанцію. Сили протиповітряної оборони збили ракети неподалік цього важливого обʼєкта.

Про це повідомив у Telegram-каналі голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк. За словами посадовця, вже знайдені уламки двох ракет

"Вибуховою хвилею пошкоджено адмінбудівлю, а також водогін у селі Ожеве Дністровського району, де впали уламки. Водночас водопостачання здійснюється у звичному режимі. На щастя, люди не постраждали. Наразі правоохоронці проводять слідчі дії. Сформовані групи для обстеження і  спеціальна комісія, яка визначає завдані збитки", — написав він.

За словами Запаранюка, під час повітряної тривоги були залучені й мобільні вогневі групи, адже була загроза атаки ворожими БпЛА. 

"Під час однієї з попередніх атак наші мобільні вогневі групи вже продемонстрували свою ефективність, знищивши ворожий безпілотник над територією сусідньої області", — зауважив чиновник.

Очільник Чернівецької ОВА також висловив подяку Збройним силам та ППО за злагоджену роботу. 

"Зараз один з основних пріоритетів — надійний захист об’єктів інфраструктури. Над цим посилено працюємо", — запевнив Запаранюк.

Посадовець зазначив, що ворог підступний і воює з цивільним населенням, тому вкотре закликав буковинців не нехтувати правилами безпеки та під час повітряних тривог перебувати у сховищах.

Нічний ракетний обстріл 29 березня: що відомо

Повітряна тривога в Україні тривала майже всю ніч. Ворог атакував ракетами й дронами, у низці областей зафіксовані пошкодження через влучання ворожих цілей й падіння уламків.

Так, на території Буковини захисники збили ворожі цілі, однак зафіксовано падіння уламків.

На Київщині збито всі ворожі цілі та не допущено влучань в об'єкти житлової та критичної інфраструктури. У декількох районах оперативні служби зафіксували падіння уламків від збитих цілей.

На Дніпропетровщині Сили протиповітряної оборони збили 12 безпілотників і 12 ракет, є постраждалі, пошкоджено енергетичну інфраструктуру.

На Черкащині та Івано-Франківщині зафіксовані влучання у критичну інфраструктуру. 

Львівщину атакували 11 ворожих безпілотників та дві ракети типу "Кинджал". Уламки ворожої зброї пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури, обійшлося без загиблих та травмованих.

Крім того, за даними "Укренерго", Росія вдарила по трьох теплоелектростанціях країни. Внаслідок ворожої атаки поранення отримав енергетик.

За інформацією Повітряних сил, росіяни застосували різні типи ракет й ударні дрони — всього 99 штук. Сили оборони знищили 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет.

Нагадаємо, що у зв'язку з нічною атакою на Україну Польща підняла у небо літаки, щоб гарантувати безпеку свого повітряного простору.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 16:07