Фото: "Укрінформ"

Вступ України до ЄС: Словаччина підтримає початок переговорів

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова у Братиславі зустрілась із представниками нового словацького уряду Роберта Фіцо. Словацькі посадовці запевнили, що підтримають початок переговорів ЄС з Україною щодо вступу нашої держави у блок.

Про це Матернова повідомила у Facebook.

Дипломатка зазначила, що провела зустрічі з президенткою Зузаною Чапутовою, віце-прем’єром Петром Кмецом, міністром оборони Робертом Каліняком і держсекретарем МЗС Мареком Ештоком.

Вона також поговорила з представниками парламенту Словаччини: віце-спікером і лідером опозиційної "Прогресивної Словаччини" Міхалом Шимечкою та головою комітету в закордонних справах Томашем Валашеком.

"Всі вони запевнили мене, що Словаччина продовжуватиме підтримувати Україну як політично, так і фінансово. Словаччина підтримуватиме ініціативи Європейського союзу, у тому числі відкриття переговорів про вступ України до ЄС", — наголосила Матернова.

Нагадаємо, що 8 листопада Європейська комісія презентувала звіт про прогрес, досягнутий Україною та іншими країнами-претендентами на вступ до блоку. У документі ЄК рекомендувала розпочати переговори щодо вступу нашої країни в Європейський Cоюз. Зокрема, посадовиця наголосила, що Київ вже виконав 90% реформ, яких від нього очікував ЄС.

Додамо, Європейський Союз направить до Києва місію для обговорення пропозиції ЄС щодо зобов’язань у сфері безпеки для України. Візит планується на початок грудня. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.11.2023 19:50