Фото: росЗМІ

Вторгнення України до РФ може змінити хід війни, — сенатор США

Вторгнення України до Курської області Росії може змінити хід війни. Український наступ має навчити росіян, що російський диктатор Володимир Путін не є незрівнянним захисником, яким він себе видавав.

Про це у неділю, 18 серпня, заявив сенатор Сполучених Штатів Америки від штату Аризона Марк Келлі, пише Politico.

За його словами, 130 тисяч росіян були змушені покинути свої домівки, і на цьому етапі Україна зробила щось непередбачуване, що може дійсно змінити хід війни. Водночас на запитання щодо того, чи підтримує він використання американської зброї для атак по російській території, він відповів, що не проти цього.

"На цю мить я не проти. На українців незаконно напав Володимир Путін. Він навмисно вбиває жінок, дітей, людей похилого віку. Це було незаконне вторгнення. Я не думаю, що українці хочуть навмисно утримувати російську територію протягом тривалого проміжку часу, але це дійсно поставило Путіна на місце", — наголосив він.

Зазначається, що під час російського вторгнення до України існували побоювання, що, якщо Київ та його союзники поширять війну на територію Росії, може спалахнути регіональна або глобальна війна. Втім  війна здебільшого зайшла в глухий кут, принаймні поки Збройні сили України не перейшли в Курську область на території РФ.

"Путін завжди намагався схарактеризувати себе як людину, яка збирається захищати Росію. Я думаю, що його громадяни бачать результати того, що він зробив в Україні, що тепер вони дещо піддаються ризику", — наголосив Келлі.

Видання додає, що вторгнення України на російську територію багато хто розглядає як спробу зняти тиск з українських військ, які захищають свою територію від російських загарбників, а також поставити Київ у кращу позицію для будь-яких мирних переговорів, які можуть відбутися.

Нагадаємо, раніше видання The Economist повідомляло, що для вторгнення української армії на територію Курської області було розглянуто кілька сценаріїв наступу на найслабкіші точки російської лінії: удар у Брянській області на півночі, удар у Курській області, комбінація цих двох ударів чи більше. Основною метою цієї операції було відвернути війська від задушливої ​​ситуації на Донбасі та створити козирі для будь-яких майбутніх переговорів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 11:29