Фото: Pixabay

Взимку за найгіршого сценарію електрики й опалення в Україні може не бути до 20 годин, — BBC

Якщо війська країни-агресорки і надалі тероризуватимуть та руйнуватиму енергетичну систему України, то, за найгіршого сценарію, українці взимку можуть бути без світла та тепла до 20 годин на добу.

Про це повідомило видання BBC з посиланням на заяву ДТЕК.

"Очікується, що ситуація погіршиться з підвищенням літньої температури, коли люди вмикатимуть кондиціонери. Якщо Росія продовжить атакувати електростанції, то, за найгіршим сценарієм, наступної зими українці можуть проводити до 20 годин на добу без світла та опалення, згідно з даними найбільшої приватної енергетичної компанії України ДТЕК", — йдеться у повідомленні.

Журналісти наголосили, що Україна купує електроенергію в Європейському Союзі, щоб спробувати покрити дефіцит. Однак цього недостатньо, тому по всій країні вводяться відключення електроенергії. Відтак, Україні потрібно ремонтувати свої теплові та гідроелектростанції, але це дуже важко в умовах постійних обстрілів та надто дорого.

"На ремонт деяких знадобляться роки, а інші, можливо, ніколи не будуть відновлені", — заявила директорка з комунікацій національної енергетичної компанії "Укренерго" Марія Цатурян.

Нагадаємо, 11 червня президент України Володимир Зеленський на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024, яка відбулася у столиці Німеччини Берліні заявив, що у найближчій перспективі в Україні потрібно реалізувати швидке та недорого вартісне відновлення усіх об'єктів енергетичної інфраструктури, які можливо відновити. Важливо виконати ці роботи до початку зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.06.2024 11:25