Фото: ДПСУ

"Я маю підозри, що там є російський слід": європарламентар — про ситуацію на кордоні з Польщею

Голова Конференції голів комітетів Європейського парламенту переконаний, що ситуація, яка склалась на кордоні з Польщею, ініційована Російською Федерацію.

Таку заяву на прес-конференції щодо візиту делегації Європарламентарів в Україну зробив Бернд Ланге, голова Конференції голів комітетів Європейського парламенту та Комітету з міжнародної торгівлі Європейського парламенту.

Він наголосив, що ситуація, яка склалася на польському кордоні, є незаконною, позаяк існують чіткі європейські закони, які регулюють торгівлю і всередині Євросоюзу, і з третіми країнами. Ймовірно, в цих заходах присутній російський слід, 

"У мене, чесно кажучи, є сумніви з приводу того, що всі протести, ініційовані фермерами, пов’язані із сільськогосподарською продукцією. У мене є підозри, що там є російський слід. І нам треба бути дуже обережними із тим, щоб пов’язувати ці дії саме з українськими сільгоспвиробниками. Крім того, ми зараз розглядаємо ситуацію на сільськогосподарському ринку Росії таким чином, щоб покращити ситуацію на кордоні. Я сподіваюсь, що це буде вирішено якомога швидше", — додав Ланге.

Нагадаємо, раніше польські фермери вирішили на чотири дні заблокувати контрольно-пропускний пункт у Швєцко. Це відбувалося біля Франкфурта-на-Одері на польсько-німецькому кордоні.

Раніше повідомлялось, що 27 березня Польща та Україна проведуть переговори щодо ситуації на кордоні та протестів польських фермерів. У перемовинах візьмуть участь й представники асоціацій польських аграріїв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.03.2024 14:57