Фото ілюстративне. Джерело: німецькі ЗМІ

Польські фермери блокують один пункт пропуску на німецькому кордоні: з чим це пов'язано

З неділі, 17 березня, польські фермери вирішили на чотири дні заблокувати контрольно-пропускний пункт у Швєцко. Це відбувається біля Франкфурта-на-Одері на польсько-німецькому кордоні.

Про це повідомило видання Deutshce Welle.

Журналісти зазначили, що фермери блокуватимуть усі смуги руху в обидвох напрямках. У звʼязку з цим польська та німецька влада очікує значних заторів на дорогах.

Медійники додали, що прикордонний перехід розташований на автобані, що сполучає Берлін і Варшаву. Ним щодня між Німеччиною та Польщею рухаються близько 17 тисяч вантажівок.

До речі, це вже не перший випадок, коли, крім української ділянки, польські протестувальники поширюють свої акції на кордони з іншими сусідніми країнами. Зокрема, 15 березня, фермери з Польщі також блокували пункт пропуску Хижне на кордоні зі Словаччиною.

Щодо українського кордону, то польські фермери продовжують блокувати рух вантажних транспортних засобів, значно ускладнюючи перетин кордону як у напрямку України, так і в напрямку Польщі. Блокування відбуваються на шести пунктах пропуску: "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець".

Нагадаємо, що 14 березня поляки дещо обмежили свої протести та частково дозволили рух вантажівок у бік Польщі через пункт пропуску "Краківець". Однак він і досі не працює на повну потужність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.03.2024 15:37