Вантажівки в чергах на кордоні. Джерело: ДПСУ

Для українських вантажівок відкритий лише один польський пункт пропуску: подробиці від ДПСУ

Станом на ранок 14 березня через пункт пропуску "Краківець" здійснюється рух вантажівок у бік Польщі. Водночас заблокованими залишаються "Ягодин", "Устилуг, "Угринів", "Рава-Руська" та "Шегині".

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він зазначив, що вантажівки продовжують рух лише у пункті пропуску "Краківець" — його польські фермери розблокували з 8 на 9 березня.

"Ми мали попередню інформацію, що вони планували поновити блокування 13 березня, але протягом учорашнього дня цього не відбулося", — йдеться у повідомленні речника ДПСУ.

За словами Демченка, поляки на заблокованих пунктах пропуску пропускають деяку кількість вантажівок, зокрема через "Шегині" 13 березня до України проїхали 40 вантажівок.

Скільки вантажівок чекають у чергах

У чергах на території Польщі у п’яти заблокованих пунктах пропуску перебуває близько 1050 вантажівок. Зокрема, у розблокованому ПП "Краківець" на можливість проїзду очікує близько 500 вантажних автомобілів. Водночас легкові автомобілі та автобуси не мають ускладнень з перетином кордону в обидва боки.

Нагадаємо, віце-прем’єр із відновлення, міністр із розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив декілька днів тому, що нові контрольно-пропускні пункти мають з'явитися на кордонах з Угорщиною, Молдовою, Румунією та Польщею. Відкриття низки нових прикордонних пунктів дозволить знизити навантаження на українсько-польську ділянку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.03.2024 10:59