Фото: Вікіпедія

Як Україна ремонтуватиме винищувачі F-16: Пентагон виступив з ініціативою

Україна може отримувати запчастини для винищувачів F-16 від Пентагона. Нашу державу забезпечать усім необхідним на 90 днів вперед.

Про це йдеться на сайті американського оборонного відомства.

У прес-службі Пентагона нагадали, що раніше Держдеп США заявив про готовність схвалити передачу Україні F-16 американського виробництва третіми країнами. Однак коли Україна отримає ці винищувачі, потрібні будуть запчастини, щоб забезпечити їхнє технічне обслуговування та продовження польотів. Заступник міністра оборони США з питань закупівель та забезпечення Вільям Лаплант заявив, що США готові це зробити,

"Що б всі ми не постачали українцям, треба також надати запасні частини на 90 днів, будь ласка, це правило — запчастини на 90 днів", — наголосив він.

Представник Пентагона зауважив, що без запчастин F-16 можуть бути виведені з ладу всього за кілька місяців і США не допустять цього. США та їхні партнери, особливо в рамках Контактної групи з питань оборони України, працюють разом над тим, щоб Україна мала все необхідне, а також була здатна забезпечити себе в довгостроковій перспективі.

Раніше Пентагон повідомляв, що на території США стартувала льотна підготовка українських пілотів на винищувачах F-16.

Нагадаємо, що 13 листопада президент України Володимир Зеленський подякував партнерам за відкриття в Румунії Європейського навчального центру на військово-повітряній базі Фетешті. Там розпочалися навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 19:29