Колаж: hollywoodreporter

Як Україна виступить на Олімпіаді-2024: статистичний портал зробив прогноз на Ігри в Парижі

Україні пророкують потрапляння в топ-15 медального заліку Олімпійських ігор 2024 року. Переможцем рейтингу вважають збірну США.

Такий прогноз зробив статистичний портал Gracenote, який опублікував віртуальну таблицю Ігор у Парижі.

Ці цифри базуються на результатах спортсменів на попередній літній Олімпіаді. Він також бере до уваги показники атлетів на турнірах після Токіо-2020. Експерти не включили до таблиці Росію та Білорусь, які змагалися на Іграх-2020, але зараз їх усунули від змагань із 2022 року через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Перемогу в медальному заліку Олімпіади в Парижі Gracenote віддає збірній США, яка виграла цей рейтинг на трьох попередніх літніх Іграх. Gracenote очікує, що американці здобудуть 38 золотих нагород (на одну менше, ніж у Токіо-2020) та матимуть за підсумками турніру 127 нагород.

На друге місце Gracenote ставить Китай, який мав би виграти 33 золоті медалі та 75 нагород усіх ґатунків. Якщо прогноз виявиться правильним, то китайські олімпійці здобудуть на 14 нагород менше, ніж мали в Токіо.

Трійку заліку Gracenote закриває Велика Британія, якій пророкують 65 нагород усіх ґатунків, серед яких 17 золотих. Результат британців такий самий, як у Токіо-2020, де команда мала 64 медалі, 22 з них – золоті.

Прогноз від Gracenote

Прогноз від Gracenote

Для України аналітики прогнозують 15 місце у медальному заліку. Цей результат "синьо-жовтим" мали би забезпечити дві золоті, сім срібних і дев'ять бронзових нагород.

Прогноз від Gracenote

Прогноз від Gracenote

На попередній літній Олімпіаді-2020 збірна України здобула 19 медалей: одну золоту, шість срібних та 12 бронзових. З цим результатом "синьо-жовті" посіли 44 місце у медальному заліку турніру.

Літні Олімпійські ігри у Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року. Там розіграють 329 комплектів нагород у 32 видах спорту.

Нагадаємо, що 12 жовтня виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) ухвалив рішення про призупинення діяльності Олімпійського комітету Росії. Це сталося через те, що 5 жовтня той прийняв до свого складу олімпійські комітети тимчасово окупованих територій України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 04.11.2023 03:02