Фото: Федір Веніславський / X

Як українцям стати на військовий облік за кордоном: пояснення нардепа

Українці, які наразі перебувають за кордоном, можуть стати на військовий облік через дипломатичну установу.  

Про це заявив народний депутат та член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає Radio NV.

"В постанові уряду передбачено, що це (стати на військовий облік в Україні знятим з нього українцям, які проживають за кордоном, — ред.) можна зробити або особисто, з’явившись до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, або через дипломатичну установу, написавши заяву в довільній формі, надавши копію першої сторінки паспорта. А вже далі дипломатична установа України може подати (документи, — ред.) до відповідних територіальних центрів", — пояснив Веніславський.

Водночас політик зауважив, що МЗС має підготувати своїх фахівців до виконання вимог нового закону про мобілізацію.

"Ми це питання тримаємо на контролі. Скажімо так: проблеми, звичайно, є, я не можу сказати, що їх взагалі немає, але сказати, що взагалі неможливо (стати на військовий облік за кордоном, — ред), це абсолютно неправда", — додав він.

Нагадаємо, у додатку "Резерв+" має з'явитися функція онлайн-рекрутингу, що дозволить військовозобов'язаним подавати заявку на вакансію з мобільного пристрою. З відповідною ініціативою виступає українське Міністерство оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.06.2024 21:15