Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Як затримка військової допомоги від США впливає на хід бойових дій в Україні: роз'яснення ISW

Тривалі затримки допомоги США у сфері безпеки особливо впливають на можливості, необхідні українським силам для реагування на зростання темпів російських механізованих наступів на Cході України. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики нагадують, що український головнокомандувач генерал-полковник Олександр Сирський попередив 6 квітня, що особливо складна ситуація склалася на схід від Часового Яру та на захід від Авдіївки на Донеччині. В обох районах ISW спостерігав нещодавню активізацію російських механізованих атак, починаючи від взводних та атаки розміром до батальйону. Сирський також зауважив, що російські війська проводять взводні, ротні, іноді батальйонні піхотні атаки на окремих напрямах. 

Українські військові заявили, що російська армія за масованої підтримки бронетехніки все ще намагається прорвати оборону України на захід від Авдіївки, попри те, що поки не повторюються такі масштабні механізовані атаки, як ті, які вони проводили в цьому районі з 29 до 31 березня. Геолокаційні кадри, опубліковані 6 квітня, показують, що підрозділи російської 90-ї гвардійської танкової дивізії (41-а загальновійськова армія, Центральний військовий округ) нещодавно провели, ймовірно, механізований штурм чисельністю роти до на південний схід від Уманського (на захід від Авдіївки), а українська десантно-штурмова бригада повідомила, що її особовий склад знищив 10 російських танків, п'ять бойових машин піхоти та БМП МТ-ЛБ у ході 11 механізованих атак у цьому районі. Українські сили досі успішно відбивали інтенсивні російські механізовані атаки на всій території сходу України за останній тиждень, але робили це, попри нестачу техніки, що зберігається.

Нагадаємо, за даними Генштабу, останніми днями на Авдіївському напрямку українські десантники відбили наймасованіші спроби Росії прорвати оборону. Наразі ситуація на цьому відтинку фронту складна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2024 07:04