Фото: Офіс президента

Яка подальша доля Києво-Печерської лаври: відповідь РНБО

У Києво-Печерській лаврі відбуватимуться богослужіння за українськими законами. Монастир стане державним музеєм.

Таку заяву зробив секретар РНБО Олексій Данілов, пише NV

"Те, що стосується церковних речей, ми не втручаємося. Але Лавра — це музей, який належить державі", — зазначив  Данілов.

Очільник РНБО запевнив, що долю музейного комплексу вирішуватиме держава, а не окремі люди.

"Там будуть богослужіння, але за законами нашої країни, а не штучних утворень, які поза законом нашої країни були у великій кількості створені", — пояснив він.

Данілов також розкритикував видачу в минулому земельних ділянок під будівництво Українській православній церкві Московського патріархату.

Нагадаємо, 29 березня священники Української православної церкви Московського патріархату повинні звільнити культові будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі. Йдеться про будівлі на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15. Попри це, священники зібрали людей на молебень.

Водночас митрополит Павло запевнив вірян, що проводитиме службу в Києво-Печерській Лаврі й завтра, 30 березня.

Відомо, що 28 березня Синод Православної Церкви України схвалив рішення утворити релігійну організацію у Почаївській лаврі. Якщо держава розірве оренду з Московською церквою, то тоді ця парафія зможе проводити службу в монастирі.

Також повідомлялось, що Митрополит Епіфаній призначив виконувачем обов’язків намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Ним став член Духовного собору архімандрит Авраамій (Лотиш).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.03.2023 20:26