Фото: Вікіпедія

Новим головою АМКУ стане очільник Донецької ОВА Кириленко: оприлюднено зміни до порядку денного парламенту

Внесено певні зміни до порядку денного роботи Верховної Ради у кадрових питаннях. Наразі посада голови Фонду держмайна України залишається без призначення. Водночас парламент готується призначити Павла Кириленка, який очолює Донецьку обласну військову адміністрацію, головою Антимонопольного комітету.  

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Він заявив, що 4 вересня Кабінет міністрів встиг опрацювати всі необхідні документи, тому до порядку денного роботи ВР додане додаткове питання, а саме:

  • Надійшла заява про звільнення голови Антимонопольного комітету України. Вона буде опрацьована на комітеті та винесена до зали.
  • Наступного дня буде опрацьовано та призначено Павла Кириленка на посаду голови АМКУ.

Він також зазначив, що посада голови Фонду держмайна поки залишається без призначення.

Нагадаємо, у неділю, 3 вересня, про зміни в оборонному відомстві країни офіційно повідомив президент Володимир Зеленський. На його думку, міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому. Зеленський зазначив, що очікує підтримки парламенту щодо кандидатури на посаду очільника Міноборони Рустема Умєрова.

Вже 4 вересня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки підтримав звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. "За" відставку Олексія Резнікова проголосували 16 членів комітету, ще двоє утримались. Крім того, Комітет з питань економіки Верховної ради України підтримав звільнення Рустема Умєрова з посади голови Фонду державного майна. За словами депутата, далі має відбутися голосування за це рішення в Раді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.09.2023 10:06