Фото: pixabay

Яке церковне свято 6 червня: кого сьогодні вшановують віряни

У четвер, 6 червня, за новим церковним календарем віряни вшановують преподобного Вісаріона чудотворця. За свої духовну віру він отримав від Бога дар чудотворінь.

TrueUA розповідає детальніше про це церковне свято.

Що відомо про життя святого Вісаріона

Святий був за своїм походженням єгиптянин. У юних роках він хрестився та вів строге життя, намагаючись зберегти себе в духовній чистоті. Він подорожував по святих місцях: був в Єрусалимі, відвідав преподобного Герасима в Йорданській пустелі, а також бачив інших пустельників.

Згодом Вісаріон прийняв постриг та став учнем преподобного Ісидора Пелусіота. Святий взяв на себе обітницю безмовності. Також він приймав їжу лише один раз на тиждень.

Відомо, що одного разу преподобний молився та стояв нерухомо протягом сорока днів без їжі. Спав святий тільки стоячи або сидячи. Зокрема, більшу частину життя святий провів просто неба у молитовній самотності. Помер Віссаріон у глибокій старості.

Що не варто робити у цей день

  • Не варто займатися важкою домашньою роботою.
  • Не можна нікому розповідати про свої проблеми.
  • Заборонено лихословити, лаятися та сваритися.
  • Не рекомендується цього дня давати нікому грошей в борг.

Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр раніше пояснював, що рішення про дотримання новоюліанського календаря не є обов'язковим для всіх, тобто примусово його нікому не нав'язують. Це означає, що якщо певні парафії захочуть звершувати богослужіння за старим стилем вони зможуть це робити. Аби убезпечити ПЦУ від розколу, буде даний перехідний період під час впровадження новоюліанського календаря.

Нагадаємо, раніше у ПЦУ пояснювали, чи можна відмовитись бути хрещеною та хрещеним. Детальніше — у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 06.06.2024 11:14