Фото: armyinform.com.ua

Які послуги будуть недоступні українцям без військового квитка: пояснення Мін'юсту

Для надання деяких адміністративних послуг військовозобов’язаним держава буде запитувати військово-обліковий документ. У разі їх відсутності послуги будуть не доступними.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська сказав в інтервʼю журналістці Еммі Антонюк.

Посадовець наголосив, що така вимога дозволить військовозобов'язаним "з'являтись на радарах держави".

"Я не можу сказати, що ми повсюдно запровадили такі механізми. Але, на моє переконання, він буде з'являтись все частіше. Все частіше для надання послуг військовозобов’язаним держава буде запитувати військово-обліковий документ", — сказав міністр.

Малюська зазначив, що очікувати масштабної реформи у цьому питанні не потрібно, адже це було і залишається в законі, а уряд своїми рішеннями врегулює при наданні яких послуг обов’язково повинен бути військово-обліковий документ.

"Я переконаний, що на певних послугах ми не запроваджуватимемо. Це все, що стосується членів сім’ї військовозобов’язаного, дітей військовозобов’язаного. В цьому випадку держава жодних блоків не буде ставити. Ми досить обережно ставимось до оцінки, де послуги не є критично важливими, а де вони важливі", — зазначив голова Мін’юсту.

Водночас міністр зауважив, що військово-обліковий документ вимагатимуть при наданні послуг, "необхідних для хорошого життя та особистого комфорту" військовозобов'язаного. Однак точно переліку Малюська не надав.

Нагадаємо, раніше український уряд автоматично продовжив на три місяці відстрочку від мобілізації для деяких громадян. Це стосується тих працівників, які отримали "бронь" від Міністерства економіки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.06.2024 10:35