Фото: armyinform.com

Яких збитків завдали окупанти довкіллю України за період війни: Шмигаль назвав шокуючі цифри

Російська Федерація від початку повномасштабного вторгнення завдала надзвичайної шкоди довкіллю України. Сума збитків становить 2,2 трильйона гривень.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час Міжнародного довкіллєвого форуму United for Nature. Agenda for Ukraine.

За його словами, під час повномасштабного вторгнення зафіксовано майже 3,6 тисячі російських злочинів проти довкілля. Загалом ворог завдав Україні збитків на суму 2,2 трильйона гривень.

"Сотні тисяч квадратних кілометрів української землі, за даними Міністерства економіки, потенційно забруднені мінами та снарядами. Принцип "Росія заплатить" для нас є надзвичайно важливим і фундаментальним", — заявив прем'єр-міністр.

Шмигаль проінформував, що Україна очікує на дієві рішення з боку Європейського Союзу, США та інших країн, які дозволять спрямувати ресурси Росії на допомогу Україні.

"Спільна мета України й партнерів — змусити агресора заплатити за всі здійсненні злочини, зокрема злочини проти довкілля", — наголосив посадовець.

Очільник уряду також нагадав, що восьмий пункт Формули Миру президента України Володимира Зеленського чітко акцентує на цьому увагу.

"Ідеться про оцінку шкоди довкіллю, про притягнення Росії до відповідальності, про відновлення та реконструкцію нашої країни. Також під парасолькою Формули Миру діє Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війни. Вона синхронізує світ навколо теми збитків довкілля", — підкреслив Шмигаль.

Нагадаємо, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець раніше розповідав, що внаслідок підриву окупантами Каховської гідроелектростанції довкіллю задано чималих збитків. Орієнтовна сума становить 55 мільярдів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 31.01.2024 16:30