Фото ілюстративне. Джерело: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Якими способами ухилянти найчастіше тікають з країни: відповідь прикордонників

Найчастіше ухилянти намагаються втекти за кордон через "зелену" ділянку  або через пункти пропуску з підробними документами. Прикордонники кожного дня фіксують незаконні спроби такого перетину.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко.

Він наголосив, що кількість незаконних спроб перетину держкордону не більшає і не меншає, а залишається сталою. Щодня стражі кордону протидіють таким спробам через "зелені" ділянки, що за межами пунктів пропуску, у тому числі по річках. Також військовозобов'язані намагаються втекти через пункти пропуску з підробними документами.

Демченко зауважив, що для відстеження руху в прикордонній зоні та оперативного реагування співробітники ДПСУ застосовують, зокрема, і технічні засоби.

"Якщо говорити про "зелену" ділянку кордону, то найбільше таких спроб продовжує фіксуватися на кордоні з Румунією та Молдовою, а якщо про напрямки пунктів пропуску — це кордон з Польщею, бо на цю ділянку припадає найбільший пасажиропотік", — додав Андрій Демченко.

Нагадаємо, 11 січня на Вінниччині прикордонники витягнули з крижаного Дністра чоловіка, який плив до молдовського берега. Він намагався незаконно перетнути кордон України.

Також сімох ухилянтів, які намагались втекти через засніжені Карпати до Молдови й Румунії, затримали прикордонники. Оцінку їхнім діям повинен надати суд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.01.2024 12:34