Фото ілюстративне. Джерело: Instagram / libkos

Якщо рашисти захоплять Авдіївку: аналітики ISW спрогнозували можливий перебіг подій на фронті

На Авдіївському напрямку російські війська зазнали дуже великих втрат. Тому, навіть якщо їм вдасться захопити Авдіївку, для подальшого просування їм потрібен тривалий період відновлення та відпочинку. Окупанти не зможуть успішно наступати на великі населені пункти на захід від міста.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Вони нагадали, що росіяни розпочали локальну наступальну операцію біля Авдіївки у жовтні 2023 року та лише нещодавно тактично просунулися через населений пункт після декількох місяців піхотних штурмів і хвиль масових механізованих атак з величезними втратами техніки й особового складу.

В ISW зазначили, що Сили оборони України побудували хороші оборонні укріплення поблизу населених пунктів навколо Авдіївки, які російські війська теж намагаються захопити, зокрема, на захід та північ від міста.

Найближчі відносно великі населені пункти в цьому районі розташовані щонайменше за 30 кілометрів на захід від Авдіївки. Російські війська не демонструють готовність реалізувати швидке механізоване просування вперед і окупувати ці міста та села у найближчій чи навіть середньостроковій перспективі.

"Російські війська втратили велику кількість живої сили та техніки на захоплення Авдіївки, тож їм, ймовірно, потрібен тривалий період консолідації, відновлення та відпочинку, перш ніж вони спробують здійснити подальші скоординовані наступальні дії в цьому районі", — йдеться у звіті.

З огляду на ці фактори аналітики припустили, що в разі захоплення Авдіївки російські війська навряд чи зможуть швидко просунутися далі. Натомість потенційне захоплення міста створить умови для подальших обмежених тактичних переваг.

Джерело: ISW

Джерело: ISW

Нагадаємо, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що в Авдіївці тривають запеклі бої. Наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога. Відбувається як планове підсилення українських підрозділів, так і маневри на загрозливих ділянках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 07:52