Фото: соцмережі

"Якщо Україна припинить захищатися, це буде її кінець": Байден звернувся до росіян

У рамках візиту до Польщі президент США Джо Байден виступив із промовою. Він присвятив її роковинам російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє TrueUA.

Джозеф Байден заявив, що США не планують захоплювати Росію.

"Я хочу звернутися до росіян: США, Захід чи країни Європи не хочуть контролювати Росію, вони не хочуть її знищити. Захід не планує нападати на російський народ. Мільйони росіян, які хочуть жити в мирі, не є нашими ворогами. Це вибір Путіна. Кожен новий день війни Путіна — вибір Путіна, а не ваш. Він може завершити це одним словом", — сказав Байден.

Також американський лідер наголосив, що українці змушені захищатися, щоб мати право на існування.

"Дуже просто: якщо Росія припинить агресію проти України, припиниться війна. Якщо Україна припинить захищатися, це буде кінець України. Саме тому спільними зусиллями ми робимо усе, аби Україна могла захистити себе. США й уся світова коаліція, понад 150 країн, надають Україні важливу на полі бою зброю й техніку. США безпрецедентно підтримують Україну — це не лише зброя, а й фінансово й допомога біженцям", — зазначив він.

Нагадаємо, президент США Джо Байден 21 лютого перебуває з візитом у Польщі. На початку свого виступу він пригадав свій вчорашній візит до Києва. Американський лідер запевнив, що столиця України стоїть і вона вільна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2023 19:23