Фото: Pixabay

Яку суму має отримати Україна від партнерів до кінця року: прогноз Мінфіну

Міжнародні партнери продовжують фінансово підтримувати Україну. До кінця 2024 року наша країна ще має отримати понад 15 мільярдів доларів бюджетної зовнішньої допомоги

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України за підсумками зборів МВФ та Світового банку.

"До кінця поточного року Мінфін України очікує залучити ще понад 15 мільярдів доларів зовнішнього фінансування", -- йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі усі партнери запевнили, що до кінця поточного року спрямують підтримку у повному обсязі. Також вони наголосили на готовності посилювати співпрацю з Україною, що також підтверджується вагомими досягненнями у мобілізації допомоги на 2025 рік.

"Під час обговорень з очільниками міністерств фінансів країн ЄС було відзначено результативність України за Планом України для Ukraine Facility. У наступному році інструмент передбачає 12,5 мільярда євро бюджетної підтримки", — зазначили у Мінфіні.

Також МВФ оптимізував графік траншів для України на 2025 рік. Зокрема, план фінансування збільшили з 1,8 до 2,7 мільярда доларів.

Нагадаємо, 23 жовтня рада Європейського Союзу остаточно підтримала надання Україні позики на 35 мільярдів євро у межах великого кредиту G7, який буде погашений коштом майбутніх доходів від заморожених російських активів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.10.2024 16:36