Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Денис Шмигаля

Японія надасть Україні $3 млрд у межах допомоги G7 із заморожених активів Росії

Японський уряд підтримав надання 3,3 мільярда доларів Україні. Йдеться про кошти, які надійдуть у межах кредиту G7, який згодом погашатимуть прибутком, отриманим від заморожених російських активів.

Про це повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Попри певну політичну турбулентність після виборів, Японія оголосила про свій внесок в 50 мільярдів доларів у пакет G7", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

Нардеп зазначив, що йдеться про три мільярди доларів, які виділять через FIF Світового банку. Тобто кошти надійдуть в бюджет України згодом.

Железняк нагадав, що пакет великого кредиту G7, який буде погашений коштом майбутніх доходів від заморожених російських активів, складається з коштів від:

  • ЄС — 20 мільярдів доларів;
  • США — понад 20 мільярдів доларів;
  • Британія — понад три мільярди доларів;
  • Японія — понад три мільярди доларів;
  • Канада понад 3,6 мільярда доларів.

Нагадаємо, 23 жовтня рада Європейського Союзу остаточно підтримала надання Україні позики на 35 мільярдів євро у межах великого кредиту G7, який буде погашений коштом майбутніх доходів від заморожених російських активів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.10.2024 20:59