Колаж TrueUA

Японія планує виділити Україні кошти на відновлення: про яку суму йдеться

Японія має намір виділити кошти для підтримки проектів економічного відновлення України. Нині велика делегація з Токіо перебуває в Києві.

Про це повідомив очільник українського уряду Денис Шмигаль. За його словами, йдеться про фінансування у розмірі 160 мільйонів євро. 

"Озвучив наші пріоритети швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. Вдячний японській делегації за сьогоднішню місію, яка сприятиме подальшому залученню японських компаній до відбудови", — підсумував Шмигаль обговорення під час зустрічі з головою МЗС Японії Кійото Цуджі, державним міністром економіки, торгівлі та промисловості Кадзучіка Івата й представниками японського бізнесу.

Також Шмигаль додав, що Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, зокрема у переробній промисловості.

"Для нас важлива співпраця у сферах АПК, металообробки, машинобудування, критичної сировини та ІТ. Досвід Японії в післявоєнному відновленні може стати в пригоді для економічного відновлення України", — додав він.

Міністри Японії запевнили, що країна й надалі підтримуватиме Україну. Саме тому іноземна делегація перебуває в Києві напередодні конференції з відновлення, яку проведуть представники партнера.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зможе забезпечити вільну від корупції післявоєнну відбудову держави. Також гарант наголосив, що наша держава вже продемонструвала значний прогрес у боротьбі з хабарництвом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.11.2023 02:14