Фото: Офіс президента

"Є критично важливим": Зеленський відреагував на новий пакет допомоги від США

Президент України Володимир Зеленський заявив, що новий пакет допомоги, про який Сполучені Штати Америки оголосили 24 травня, є критично важливим для нашої держави.

В своєму дописі у соцмережі X очільник держави подякував президенту США Джозефу Байдену, Конгресу США та американському народу за підтримку.

"Я вдячний президенту США Джо Байдену, Конгресу США та обом його партіям, а також американському народу за оголошений сьогодні новий пакет військової допомоги. Він містить такі необхідні ракети великої дальності, високоточні артилерійські боєприпаси, протитанкові засоби та інше озброєння", — зазначив Зеленський.

За словами президента, "зараз цей пакет є критично важливим, оскільки ворог посилює атаки на лінії фронту".

"Сьогодні в Харкові я на власні очі переконався у важливості зміцнення наших воїнів, щоб захистити наших людей, наші міста та наші громади. Свобода — це цінність обох наших націй. Щоб захистити його, нам потрібна постійна потужна підтримка Сполучених Штатів та інших союзників", — додав гарант.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки 24 травня оголосили про виділення нового пакету військової допомоги для України. Його вартість сягає 275 мільйонів доларів. До нього, зокрема, увійшли боєприпаси для HIMARS, 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, ракети TOW, Javelin і AT-4.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.05.2024 23:03