Колаж TrueUA

"єОселя": скільки кредитів держава планує видати цього року

У 2024 році за програмою "єОселя", згідно з якою деякі українці можуть придбати житло в іпотеку під 3% чи 7%, держава планує видати 12 тисяч кредитів.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 1 березня.

"Уряд затвердив порядок використання коштів для "Укрфінжитла" та програми "єОселя" на 2024 рік. Виділяємо на це майже 1,5 мільярда гривень", — зазначив він.

За його словами, у 2024 рік держава запланувала видати близько 12 тисяч пільгових іпотечних кредитів.

"Вже 7600 українських родин скористалися програмою "єОселя". Більшість — це військовослужбовці та працівники силових відомств", — проінформував Шмигаль.

Що таке програма "єОселя"?

"єОселя" — це державна програма доступного кредитування житла, яка передбачає отримання кредиту на купівлю квартири в багатоквартирному будинку чи приватного будинку під відсоткову ставку від 3% до 7% річних. Програма реалізується Міністерством економіки спільно з Міністерством цифрової трансформації та "Укрфінжитло" за ініціативи президента Володимира Зеленського. Раніше програма передбачала лише придбання квартири, однак з січня 2023 року завдяки розширенню з'явилася можливість придбати в іпотеку приватний будинок.

Ця програма передбачає, що українці братимуть іпотеку у банках, а держава компенсуватиме установам знижену відсоткову ставку. 

Нагадаємо, на початку серпня до програми "єОселя" приєднався "Укрексімбанк". Відтепер в програмі беруть участь шість банків-партнерів: "Ощадбанк", "ПриватБанк", "Укргазбанк", "Глобус банк", Sky Bank та "Укрексімбанк".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.03.2024 16:05