Йоганна Бернсель. Скріншот із відео

У Єврокомісії заявили, що ЄС виготовить мільйон боєприпасів для України: який термін на це визначили

У четвер, 11 січня, речниця Єврокомісії Йоганна Бернсель заявила, що Європейський Союз зможе виготовити 1 мільйон боєприпасів для України до кінця цієї зими.

Про це вона повідомила під час брифінгу в Брюсселі.

"Ми впевнені в тому, що обсяг виробництва європейської оборонної індустрії досягне одного мільйона одиниць снарядів на рік. Європейська промисловість вже має виробничі потужності, які значно перевищують мільйон снарядів", — зазначила вона.

Вона додала, що подібна ситуація і стосовно артилерійських снарядів — невдовзі Європа зможе виробляти один мільйон одиниць, тобто є реальні підрахунки про досягнення цієї мети до весни, як і планувалося.

Представниця Єврокомісії зауважила, що не знає, на якому етапі зараз країни-члени Євросоюзу зараз стосовно постачань, але Бернсель упевнена в загальному обсязі виробництва.

Речник зовнішньополітичної служби Європейського Союзу Петер Стано додав на цьому ж брифінгу, що країни ЄС уже надали Україні 300 тисяч снарядів і 3 300 ракет із запасів.

Нагадаємо, що сьогодні ж президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з прем'єром Естонії Каєю Каллас заявив, що Україні необхідні артилерійські снаряди, і потрібно "чинити тиск" на західних союзників, які зобов'язалися їх надати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 20:12