Фото: соцмережі

Європейські країни обговорюють посилення військової підтримки Молдови через дестабілізацію з боку РФ

Європейські країни обговорюють, як посилити військову підтримку Молдови, яка стикається з дестабілізацією з боку Російської Федерації.

Про це заявив заступник речника Міністерства закордонних справ Франції Крістоф Лемуан, пише Reuters.

"Європейські держави обговорюють, як посилити військову підтримку Молдови, оскільки вона стикається з "все більш агресивними дестабілізаційними" зусиллями з боку Росії", — зазначив він.

За його словами, найближчими днями це питання обговорюватиметься між деякими європейськими міністрами закордонних справ і оборони на зустрічі в Парижі, яка також буде зосереджена на посиленні підтримки України.

Відомо, що зустріч була запланована після конференції щодо України на початку цього тижня. За словами європейського дипломата, вона може відбутися 7 березня. Міністри мають обговорити конкретні ідеї щодо кіберзахисту, виробництва зброї, захисту країн, яким загрожує Росія, зокрема Молдови. Також порушать тему захисту кордону України з Білоруссю

Нагадаємо, так звана "влада" невизнаного Придністров’я офіційно звернулася до Росії за допомогою. Відповідну декларацію ухвалив з’їзд "депутатів усіх рівнів".

Як відомо, Придністров'я є одним із регіонів Молдови, який проголосив свою нібито "незалежність" ще 1990 року. Так звану "республіку" не визнала жодна держава. Однак Придністров'я підтримує Росія. Країна-терорист надає йому військову, економічну, політичну та дипломатичну підтримку, а також утримує там понад тисячу військових.

Раніше заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане в інтерв'ю виданню Realidadea.md заявив, що в Північноатлантичному альянсі скептично ставляться до заяв про те, що Росія може анексувати Придністров'я, оскільки у країни-терориста на це, ймовірно, не вистачить сил і ресурсів. Однак, якщо це станеться, НАТО засудить дії Росії.

Своєю чергою представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив, що Кремль не отримав очікуваного результату від прохання так званої "Придністровської Молдавської Республіки" до Російської Федерації щодо захисту від Молдови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.02.2024 18:44