Міністерство закордонних справ України. Джерело: МЗС

У МЗС України відреагували на звернення Придністров’я до Росії

Проблеми між Кишиневом і Тирасполем варто розв’язати мирно "без жодних деструктивних зовнішніх втручань". Україна при цьому послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Молдови.

Про це заявили в Міністерстві закордонних справ України, коментуючи результати "з’їзду депутатів усіх рівнів" невизнаного Придністров’я 28 лютого, за підсумками якого вони звернулися до Росії з проханням про "захист" від Молдови.

"Ми вважаємо переговорний формат "5+2" нефункціональним у звʼязку з присутністю у ньому держави-агресора Росії, яка не може виступати у ролі миротворця в жодному мирному врегулюванні", — наголосили в українському МЗС.

Там також нагадали, що Київ продовжує виступати за якнайшвидше виведення з Придністров’я російських військ, утилізації боєприпасів на складах у населеному пункті Ковбасна, а також переформатування місії на Дністрі з військової у цивільну.

"Протягом десяти років Україна протистоїть російській агресії та вже понад два роки чинить опір повномасштабному вторгненню Росії. Наша держава, як ніхто інший, знає, що таке жахи війни, та якою є ціна миру. Ми докладаємо та продовжимо докладати всіх зусиль для збереження стабільності та зміцнення безпеки в Європі, а також запобігання будь-яким спробам Росії дестабілізувати Молдову чи інші країни нашого регіону", — йдеться в заяві.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Кремль не отримав очікуваного результату від прохання так званої "Придністровської Молдавської Республіки" до Російської Федерації щодо захисту від Молдови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.02.2024 07:55