Фото: ЄБРР

Європейський банк готує Україні ще $1,5 мільярда допомоги, — The Guardian

Європейський банк реконструкції та розвитку планує виділити наступного року ще 1,5 мільярда євро. Гроші підуть на підтримку інфраструктури та економіки України.

Про це пише The Guardian. 

Зазначається, ці кошти будуть виділені на додаток до три млрд євро, які були заплановані банком на 2022 рік та решту 2023 року. ЄБРР також допомагає Україні з виплатою заробітної плати державним службовцям та наданням кредитів малим і середнім підприємствам, щоб забезпечити відновлення економіки після вторгнення Росії в лютому минулого року.

"Українська економіка виявилася дуже стійкою. Все функціонує. Банки функціонують, не було жодних масових відтоків коштів із банків. На початку був величезний шок — мінус 30% (ВВП, — ред.)... Ця стійкість пов'язана з дивовижною стійкістю людей та їхньою здатністю знаходити рішення і продовжувати займатися бізнесом, переїжджати і так далі. Це дуже і дуже вражає", — сказала президентка банку Оділь Рено-Бассо

Торік банк виділив 1,7 млрд євро на відновлення газової та залізничної мереж України.

Нагадаємо, 23 травня Європейська комісія виділила Україні новий транш макрофінансової допомоги на 1,5 млрд євро. Виплати Євросоюзу в рамках макрофінансової допомоги цьогоріч сягнуть уже 7,5 млрд євро.

Також 21 травня президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв Україні додаткову допомогу нелетального характеру. Це сталося під час першої в історії зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.05.2023 16:37