Фото: rubryka.com

Євросоюз може передати Україні заморожені активи РФ: у Росії виступили з погрозами

Російська Федерація готова конфіскувати активи Європейського Союзу у разі передачі Єврокомісією заморожених коштів РФ Україні. 

Таку заяву у Telegram зробив голова нижньої палати парламенту В’ячеслав Володін.

"Низка європейських політиків на чолі з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, які прагнуть утриматися на своїх місцях і, зважаючи на погане фінансове становище своїх держав, знову розпочали розмови про крадіжку заморожених коштів нашої країни, щоб продовжити мілітаризацію Києва", — написав він. 

За словами Володіна, таке рішення вимагатиме від Росії симетричної відповіді, а саме конфіскації активів Євросоюзу. 

"У цьому випадку конфісковані будуть набагато більші активи, що належать недружнім країнам, ніж наші заморожені на території Європи кошти", — наголосив Володін.

Нагадаємо, 11 жовтня стало відомо, що Бельгія створить спеціальний український фонд обсягом 1,7 мільярда євро, до якого зараховуватимуть надходження від податків на доходи із заморожених російських активів. Кошти спрямують на військову та гуманітарну допомогу, а також на підтримку економіки України.

Раніше уряд Естонії схвалив і направив до парламенту постанову про використання російських заморожених активів. Їх планують надати для допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.10.2023 19:49