Жозеп Боррель. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Євросоюз продовжить місію із навчання українських військових ще на два роки, — Боррель

Європейський Союз ще на два роки продовжить місію з навчання військовослужбовців Збройних сил України. 

Про це повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель під час прес-конференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Люксембурзі, передає "Укрінформ".

Посадовець зауважив, що на сьогодні "забезпечення найкращих можливостей для Збройних сил України є дуже важливим", адже українські воїни перебувають під великим тиском на лінії фронту, яка нині є довшою, ніж до початку літа.

"Ми маємо продовжувати надавати Збройним силам України більше спроможностей та збільшити нашу тренувальну місію. Ми будемо продовжувати мандат для Військової допоміжної місії ЄС для України на наступні два роки, і я сподіваюся, що ми дійдемо консенсусу навколо збільшення її мандату", — зазначив Боррель.

Зауважимо, місію EUMAM створено в жовтні 2022 року для допомоги в підготовці українських військовослужбовців. Її мандат наразі розрахований до листопада 2024 року.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявляв, що тренувальна місія Європейського Союзу з навчання українських військових (EUMAM) повинна збільшити цільовий показник кількості підготовлених українців. Естонський міністр оборони нагадав, що ЄС пообіцяв збільшити чисельність підготовлених у межах EUMAM українських військових із 40 до 60 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.10.2024 21:12