Фото ілюстративне. Джерело: Shutterstock

Євросоюз продовжив санкції проти Росії: це стосується Криму

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення до 23 червня 2025 року продовжити санкції, введені ЄС у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією.

Про це свідчить допис, який опублікували на сайті Ради Євросоюзу.

Згідно з повідомленням, чинні обмежувальні заходи вперше ввели в червні 2014 року. Вони містили заборону на імпорт продукції, що походить з незаконно анексованого Криму або Севастополя в ЄС, а також інфраструктурних або фінансових інвестицій і туристичних послуг з незаконно анексованого Криму або Севастополя.

Крім того, під обмеження ЄС також підпадає експорт певних товарів і технологій кримським компаніям або для використання у незаконно анексованому Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах або розвідки та видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів.

"ЄС не визнає та продовжує засуджувати незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією як порушення міжнародного права", — йдеться у повідомленні.

У Євросоюзі заявили, що з 2022 року Росія продовжує порушувати суверенітет і територіальну цілісність України своєю неспровокованою та невиправданою агресивною війною проти України.

"ЄС залишається непохитним у своїй прихильності до незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та її неодмінного права на самооборону від російської агресії, а також відданий повній реалізації своєї політики невизнання", — додали в ЄС.

Як відомо, ЄС розпочав запроваджувати санкції проти Росії після окупації Москвою Криму у 2014 році. З початку повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році ЄС запровадив 13 пакетів санкцій. Зараз готують 14 пакет, проте країни Євросоюзу поки що не можуть узгодити всі деталі.

Нагадаємо, Bussiness Insider повідомив із посиланням на західних експертів, що якщо Україна й виграє війну з Росією, то найбільше це буде відчутно в тепер тимчасово окупованому Криму. Після отримання винищувачів F-16 українські сили активніше атакуватимуть півострів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.06.2024 14:17